Lusta ellenzék: asztalfiók-szövegek

Asztalfiókból előhúzott szövegeket tettek közzé az ellenzéki pártok: a miniszterelnök évértékelésére előre megírt „reagálásokat” adta le a közmédiának. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédnek, politikai publicistának tett föl kérdéseket a Présház.

– Ügyvéd úr, azzal, hogy az ellenzéki politikusok érdemben nem értékelték a kormányfő szavait, hanem lustán az előre megírt sablonokkal terhelték az újságolvasó, valódi reagálásra kíváncsi állampolgárokat, megsértették-e az alkotmány szellemét? Hiszen ők az adófizetőktől hatalmas jövedelmet húznak, azért meg kellett volna dolgozniuk.

– Tekintettel a Házasság Hetére egy nagyon kézenfekvő hasonlóságot látok a rossz házasságban élők valamint  az Egyesült Ellenzék és a Kormány viszonya között.

Nem kétséges, hogy ha az egyik nem szereti a másikat, akkor a nem szeretett fél akármit tesz, vagy bármit mond, az semmiképpen nem nyeri el a másik fél tetszését. Ilyenkor semmit sem számítanak a tettek, a tényekkel való érvek, hiszen érzelmi alapon ítéltetik meg minden cselekvés, minden tény, minden érv. Sőt,  az utált fél által tett gesztus, engedmény még olaj a tűzre, inkább nagyobb utálatot vált ki, mint elismerést.

A Kormány tehát építheti, gyarapíthatja az országot, emelheti a béreket, csökkentheti az árakat, elengedheti az adókat, növekedhet a gazdaság, semmi sem számít, mert az Egyesült Ellenzék táplálta irigység, a gyűlölet és a mérhetetlen hatalomvágy mindent felülír.

Meglátjuk, hogy mit ér az adócsökkentés, árcsökkentés, munkabér emelés, adómentesség, a gazdaság példátlan erősödésének, az ország gyarapodása ténye az irigység, az uszítás felkorbácsolásának érzelmi hatásával szemben.

– Lehetséges-e, hogy az ellenzéki politikusok szellemileg alkalmatlanok a közéleti szerepre, minthogy a szórakozóhelyek köznapi közönsége is képes érdemi kommentárt fűzni egy-egy évértékeléshez?

– Mikszáth az egyik parlamenti karcolatában azt írta, hogy a hatalom csak annak jelent gyönyörűséget, aki visszaél vele. Aki csupán él a ráruházott hatalommal, annak a hatalom inkább csak munka, felelősség, teher. Gyurcsány még miniszterelnök korában nyilatkozta, hogy óriási gyönyörűség számára miniszterelnöknek lenni. (Bizonyára nem olvasott Mikszáthot).

A 2002-es országgyűlési választáskor kérdeztem a nógrádi tanítónő ismerősömet, hogy milyen a hangulat a faluban, újraválasztják-e a Fidesz kormányt. Az mondta, hogy baj van, mert Ilonka néniék az MSZP-re fognak szavazni. Hiába mondja nekik, hogy mi a bajuk a Fidesz kormánnyal, hiszen az elmúlt négy évben csak adott nekik, de azt válaszolják, hogy: Adott, adott aranyoskám, de nem eleget.

Az emberi természetet ismerve, nagy kérdés, hogy mi az elég? Most már európai szinten is annyit adott  a mostani Fidesz kormány az embereknek, ami talán már Ilonka néniéknek is meggyőző lesz.

– Az ellenzék vezéralakjai éppen az általuk a múltban elkövetett bűnökkel vádolták meg előre megírt sablonos szövegükben az évértékelő politikust. Elképzelhető-e az a szellemi mélység, hogy „összetévesztve a vádbeszédet az ítélettel”, az őróluk szóló régi újságcikkekből ollóztak?

– A legnagyobb baj, hogy az Egyesült Ellenzék a közjó szempontjából nem jelent semmilyen alternatívát a jelenlegi kormánnyal szemben. Sőt, semmit sem csinálnának jobban a jelenlegi kormánynál. Alapvetően azért, mert sem emberileg, sem erkölcsileg, sem szakmailag nem képesek erre. Kormányzásra teljes mértékben alkalmatlan figurák gyülekezete, akik egyetlen politikai programja a globalista világelit kiszolgálása és egyetlen céljuk, hogy birodalmi helytartók legyenek ebben a jobb sorsra érdemes hazánkban.

Kép: archív