Deep state: lakáj legyen tagállamvezető

Az Európai Bizottság az uniós bíróság elé idézi Magyarországot és átalányösszegű pénzügyi szankció, valamint napi kényszerítő bírság kiszabását kéri – adta hírül a sajtó. Földi Lászlót, a Védett Társadalom Alapítvány elnökét kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője

– Elnök úr, az Európai Bizottság szerint hazánk 2015 óta „Nem hozta meg a menekültügyi eljáráshoz való tényleges hozzáférés biztosításához szükséges intézkedéseket.” Ugyanakkor Lengyelország könnygázt és vízágyúkat vetett be a migránsbűnözők ellen. De ezzel az Európai Bizottságnak nincs semmi aggálya. Miért?

– Egyértelmű, hogy Magyarországot másként kezelik, mint a többi uniós országot. Teljesen mindegy, mit teszünk vagy mondunk, az ő szemükben egyetlen elfogadható lépés lenne, ha Orbán Viktor lemondana, és helyét átvenné egy deep state által megálmodott lakáj.

– Megnyílhat a lehetőség, hogy európai uniós forrásokból támogassák a kerítésépítést az unió külső határán – vallotta be Charles Michel, az Európai Tanács elnöke. 

A teljes interjú.

Térkép: A lengyelországi, baltikumi hatákerítést fizeti az EU, kettős mércét alkalmazva hazánk ellen – commons.wikimedia.org