Bukott szélsőségesek egyetemi katedrán

A plebejusokat felidéző plebiszciter vezérdemokráciáról, a hibrid rezsimről és a posztkommunista maffiaállamról is tanulhatnak a Pázmány Péter alapította, de ma nem a legendás érsek nevét viselő, valaha legrangosabb magyar egyetemen a politológiát választó diákok. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédnek, politikai publicistának tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Ügyvéd úr, egy szélsőséges politikus, aki valaha kulturális miniszterként a történelemérettségi eltörlésén ügyködött, újabban a posztkommunista maffiaállamról írt tankönyvet. Amikor az ő posztkommunista pártja volt kormányon, akkor Medgyessy Péter miniszterelnök 2004. augusztus 17-én a Népszabadságban bejelentette: „Az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.” Milyen közeli tapasztalatai lehetnek a tankönyvíró szélsőséges szerzetnek a posztkommunista maffiaállamról?

– Nevezzük néven, hogy  az egykori rendszerváltó politikusokról, volt miniszterekről van szó, akik napjainkban már tudományos köntösben politizálnak.

Vagyis mint volt miniszterek nagyon jól ismerik azt a közeget, amelyről mostanában okoskodnak, mert tudománynak nem nevezhető a munkásságuk.

A teljes interjú:

Kép: elte.hu