Kettő-null a BL-selejtezőn

– Remek mérkőzést vívtunk, nagyot küzdött a csapat. Kemény meccset játszottunk, sokat dolgoztunk egy erős ellenfél, a Slavia Praha ellen. A játék alapjaiban voltunk kifejezetten jók, mind fizikailag, mind taktikailag nagyon jó munkát végeztünk ma, de egyelőre csak a feladat 50 százalékát végeztük el – kezdte értékelését az osztrák edző. – A szünetben átbeszéltük a hibákat, amiket az első félidőben vétettünk, néha rövidebben játszottunk, középen a passzokkal nem mindig volt minden rendben, a Slavia pedig a hibáinkra tudott építeni. Gyorsabb játékot szerettem volna látni a csapattól.

Hatalmas tisztelet az ellenfélnek, hiszen egy nagyon erős együttesről beszélünk. Tavaly egy meccs döntött a továbbjutásról, ez a szisztéma most nekünk kedvezne, most viszont még vár ránk a visszavágó, sok dolgunk lesz addig. A kétgólos előnyünk ellenére sem vagyunk még biztonságban. A második mérkőzésen meg kell mutatni a kvalitásainkat.

Vezetőedzőnk elmondta, hogy működtek azok a változtatások, melyeket a Kisvárda elleni bajnoki után kért.

– Nagyon elégedett vagyok a csapat szerda esti teljesítményével, hiszen nagyon jó munkát végeztünk, megmutatkozott az a csapatszellem. A Slavia erőteljes csapat, jók a pontrúgásokból, veszélyes együttes. Ezért az alapoknak kellett nagyon erősnek lenniük nálunk. Amit láthattunk, hogy a csapatunk képes dolgozni a sikerért. Megvolt az esélyünk a további gólok szerzésére, de nem lehetünk elégedetlenek.

Peter Stöger végezetül beszélt a csapatot segítő szurkolói támogatásról is – ezt egyébként a Slavia vezetőedzője, Jindrich Trpisovsky is kiemelte.

– A szurkolóink a mérkőzés elejétől a végéig hihetetlenek voltak, de ez a szombati meccsünkről is elmondható volt. Szeretném megköszönni a Fradi-szurkolóknak, hogy ilyen hangulatot varázsoltak az arénába, nagyon fontos ez a fiúknak, beszéltünk róla az öltözőben is, hogy mennyi pluszt ad hozzá mindez a játékunkhoz. Kedden azt mondtam, hogy egy másik arcát szeretnénk megmutatni a csapatnak, úgy gondolom, hogy ez szerdán sikerült is.

fradi.hu