Gaia istennő ellen a klímaszélsőség

A Gaia-elmélet szerint a Földön a bioszféra hasonlóan működik, mint egy élőlény – írja Klímaváltozás és megújuló energiák című most megjelent, a Püski Könyvkiadó által közkinccsé tett könyvében Héjjas István mérnök, főiskolai docens. Őt kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Tanár úr, a Gaia-elmélet ötven évvel ezelőtti megalkotója, a most 101 éves James Ephraim Lovelock a Gaia halványuló arca című, idehaza 2012-ben az Akadémia Kiadó által közrebocsátott könyvében kifejti, hogy az „urbánus zöld ideológia” halálos veszélyt jelent ez emberiségre. A 7,8 milliárd lelkes emberiség hogyan védekezhet e minoritást jelentő klímaszélsőség ellen?

– Régi igazság, hogy az emberek nagy részével el lehet hitetni akármekkora hazugságot, csak megállás nélkül türelmesen ismételgetni kell. A módszer tehát nem új, a globális agymosás technikai-technológiai háttere pedig rendkívül hatékony, hiszen az emberek manapság már főleg a TV-ből és az internetről tájékozódnak. Így azután aki uralja az elektronikus médiát, uralni képes az emberek gondolkodását. Nem elég azonban egy hazugságot folyton ismételgetni, arról is gondoskodni kell, hogy az ellenvélemények ne kaphassanak szélesebb nyilvánosságot. Ráadásul még azt is el kell hitetni az emberekkel, hogy a tudósok túlnyomó többsége támogatja a hivatalos zöld propagandát.

A teljes interjú: