Bogár László szerint a brit globális tőkestruktúrák viszonya kezdettől ambivalens volt az európai integrációhoz, ami számukra a két rivális kontinentális hatalom, Franciaország és Németország szövetsége volt. A közgazdász egyetemi tanárnak tett föl kérdéseket a Présház.

A közvetlen demokrácia európai útjai, különös tekintettel az európai polgári kezdeményezésre – ezzel a címmel tartott előadást Wágner Tamás Zoltán a Kisebbségi Jogvédő intézet közelmúltbeli: Magyarok jogvédelme a Kárpát-medencében című budapesti konferenciáján. A KJI jogászának tett föl kérdéseket a Présház Hírportál.

Székely jogvédelem

Egy négyoldalas titkosított beadványban magyarázta a román ügyészség Dabis Attila Romániából való kitiltása okait abban a perben, amelyet a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) külügyi megbízottja a kitiltó határozat megsemmisítését kérve indított. Erről Sepsiszentgyörgyön Izsák Balázs, az SZNT elnöke beszélt. Neki tett föl kérdéseket a Présház Hírportál.

Az idén online véleményvezérek bevonásával folytatódik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tavaly indított, Online parák elnevezésű kampánya – jelentette be Takách-Batta Zsuzsanna, a hatóság kommunikációs igazgatója. A kezdeményezés részleteiről kérdezte a hatóságot a Présház.

Demokráciapróba Európában

Bár az eddig elért eredmények elmaradnak a várakozásoktól, az EU számos testületében és fórumán születtek már dokumentumok és javaslatok az őshonos nemzeti kisebbségek jogainak védelmére - mondta Sógor Csaba, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) EP-képviselője. Neki tett föl kérdéseket a Présház Hírportál.

© 2019 PrésHáz

Please publish modules in offcanvas position.