Pécsi Eszter Tanári Díj

A BME mellett működő Pro Progressio Alapítvány a B.Braun Medical Kft., a 77 Elektronika Kft. és a Morgan Stanley Magyarország Kft. támogatásával Pécsi Eszterről, az első magyar mérnöknőről elnevezett, 1-1 millió Ft-os pénzjutalommal járó tanári díj pályázatot hirdetett meg a 2024. évre.

A díj alapításával és a díj elnevezésével az alapítvány elismerésben szeretné részesíteni azokat a kiemelkedő, 55 év alatti középiskolai pedagógusokat, akiknek meghatározó szerepük van tanítványaik pályaválasztásában és egyetemi tanulmányokra történő felkészítésében, valamint ösztönözni és bátorítani kívánja a középiskolás lányokat a műszaki és természettudományi pályák választására, példaképül állítva számukra Pécsi Eszter, az első magyar mérnöknő életútját – foglalta össze Pakucs János, a kuratórium elnöke a Díj céljait.

A 2024. évi Pécsi Eszter Tanári Díj elnyerésére gimnáziumok és szakgimnáziumok természettudományokat oktató tanárai pályázhatnak.

Az alapítvány azoknak a matematika-, fizika-, biológia-, kémia-, informatika szakos tanároknak a pályázatát várja, akik közreműködnek a diákok motivációjának erősítését szolgáló rendezvények szervezésében, akiknek tanítványai közül többen tettek emelt szintű érettségit, és/vagy sikerrel szerepeltek hazai és nemzetközi középiskolai tanulmányi versenyeken, valamint az Országos Tudományos és Innovációs Olimpián. 2019-2023 között több diákjuk is volt, akik érettségi után műszaki vagy természettudományi szakon folytatták felsőfokú tanulmányaikat.

A pályázatok beadási határideje 2024. május 31., a díjazásban részesülő pedagógusok száma legfeljebb 10 fő.

A pályázati felhívás elérhető itt: https://proprogressio.hu/pecsi-eszter-tanari-dij-2/

További információ: ppai@proprogressio.hu