Felbéreltek szavaztak Magyarország ellen

A Brüsszelt behálózó korrupció sajnos annyira rendszerszintű, hogy elmosta a határokat a balliberális és az úgynevezett néppárti pártcsaládok között. Pártcsaládokat nem lehet korrumpálni, embereket külön-külön viszont igen. Sok pénzzel, legalább annyival, hogy a mandátumuk lejárta után is gondtalanul élvezhessék „áldásos ténykedésük” gyümölcsét – leplezi le a brüsszeli szélsőséget Kövesdi Károly.

A jelenlegi parlamenti ciklus utolsó állásfoglalásában az Európai Parlament hazánkkal szemben „súlyos hiányosságokat” kifogásolt az igazságszolgáltatással, a korrupció és az összeférhetetlenség elleni küzdelemmel, a médiaszabadsággal, az alapvető jogokkal, az alkotmányos és választási rendszerrel, a civil társadalom működésével, az EU pénzügyi érdekeinek védelmével és az egységes piac elveinek betartásával kapcsolatban. Kövesdi Károly Európa-érmes újságírónak tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

 Szerkesztő úr, a hazánk elleni panaszlistából éles fénnyel tűnik ki a korrupció szó. Az Európai Parlament görög alelnökét a belga hatóságok tartották sokáig lakat alatt, mert brutális korrupciós ügyben bukott le. Majd kiengedtéák, és visszament szavazni az EP üléstermébe. Hogyan alakulhattott ki az a vastag arcbőr az Európai Parlament több mint 300 képviselőjének ábrázatán, mely mögül még bárkit korrupcióval mernek vádolni?

A teljes anyag.

Kép: european union