Celebrizikó a politikában

Az Antall-kormány idejében a hungarofób párt hisztériát keltett Csurka István ellen, majd amikor Antall József Csurka Istvánt kiszorította az MDF-ből, a hungarofób párt újabb hisztériát keltett „Csurka ment, a csurkizmus maradt” jelszóval.  Homa János újságírót kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Szerkesztő úr, a baloldali szélsőség most az államelnök ellen hisztériázik, annak menesztését követelve. Miért intő a Csurka-példa?

– A kutya ugat, a karaván halad. Mindannyian ismerjük ezt a közmondást. A hungarofób pártok, nem szeretik nemzetünket. Nem figyelnek a magyarság érdekeire. Ha valaki arra tenné fel az életét, hogy a kedvükben járjon, az butaságot tesz. Nekik semmi sem lesz elég. Ahogy Csurka István példája is mutatja, hiába szorította ki Antall József az MDF-ből, hiába igyekeztek megszabadulni az általa képviselt szellemiségtől a demokrata fórumban, a baloldali pártok úgy tettek, mintha semmi sem történt volna.

Ha történik valami, ha nem, ők ugyanazt a nótát fújják. A hungarofóbok szeretnének mindenkit lehúzni a maguk rendkívül alacsony szintjére. Ezért nem érdemes rájuk figyelni. Ha megengedjük, hogy az ajtónyílásba betegyék a lábukat, nagy hibát követünk el. Ha a kezünket nyújtjuk, már a könyökünk, a vállunk kellene nekik. Jelentéktelen törpepártok. Nem kell velük foglalkozni. Az a fontos, hogy a karaván haladjon. A kutya az mindig kutya marad. Belőle szalonna soha nem lesz.

– Az államelnök sleppjéből eddig hárman fordítottak hátat korábbi jótevőjüknek, és médiafelületet kapva önmaguk erkölcsiségét fényezték. Van-e esély arra, hogy az államelnök megtanulja: komoly testületekbe nem celebeket kell választania?

A teljes anyag.