Csak a brüsszeli klán rasszizmusa szalonképes

Az Európai Parlament szorgalmazza, hogy az Európai Unió a gyűlöletbeszédet az úgynevezett uniós bűncselekmények közé sorolja – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön. Bánó Attila publicistának tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Szerkesztő úr, az EU jogszabállyal küzdene a gyűlöletbeszéd ellen. Ugyanakkor a finn EU-politikus Sarvamaa a magyar RTL televíziónak azt mondta, hogy a Fidesz narratívája hasonlóságot mutat a nácik narratívájával. Miért tudjuk, hogy az EU vezetősége a dühöngő finn szélsőségesnek nem fog adni egy figyelmeztetést sem? Sőt…

– Amikor a brüsszeli balliberális héják Magyarországot támadják és goromba vádakkal illetik, akkor ez arrafelé teljesen rendben van. Sarvamaa urat emiatt nem fogják megdorgálni, senki nem fog gyűlöletbeszédet emlegetni. A magyargyűlölet terén élenjáró Guy Verhofstadt belga EP-képviselőt sem intették meg, amikor megtámadta és árulónak nevezte Orbán Viktort.

A magyar miniszterelnök egy interjúban ugyanis ezt merészelte mondani: „Ukrajna csak addig tud harcolni, amíg az Egyesült Államok támogatja pénzzel és fegyverrel, ha az amerikaiak békét akarnak, akkor béke lesz”.

A teljes anyag.

Kép: archív