Magyar film sikere Kirgizisztánban

Hét díjat söpört be Kirgizisztánban, az ország legjelentősebb nemzetközi filmfesztiválján a MAGYAR GOLGOTA /DARKING WAY/, Pozsgai Zsolt filmje, mely az NFI támogatásával készült. A legjobb film és rendezés mellett a legjobb férfi alakítás Szabó Máté, a legjobb operatőr Kovács Claudia, a legjobb zene Pásztor Sámuel, az Anna and The Barbies vezetője, legjobb vágó Pálfalvi Réka. Ezen kívül a legjobb koncepció és a legjobb forgatókönyv díját is elnyerte a film.

Török Ignác aradi vártanú utolsó éjszakájáról szóló szenvedélyes film így már számos fesztivál, köztük Las Vegas vagy éppen Sydney fesztiváljai után Kirgizisztánban meghódította a zsűrit. És remélhetőleg a közönséget is, hiszen a szervezők a produkció engedélyét kérték, hogy helyi szinkronnal a közszolgálati televízióban is vetíthessék. Magyar filmre a televízióban helyi szinkronnal még nem volt példa.  A fesztivál egy éves, kéthavonta hirdetnek eredményt, az éves gálán ott lesznek a Magyar Golgota képviselői is Biskek-ben februárban, ahol várhatóan ú filmről,  magyar-kirgíz filmes együttműködésről is tárgyalnak majd.

A fesztivál honlapja Magyarországról nem elérhető az eltérő betűtípusok miatt, de a közösségi portálon megtalálhatók a nyertesek, az okleveleket a levélhez mellékeltük.  (1) Facebook