A selejt bosszúja, avagy a silányság diadala

Meghalt Kissinger, az USA volt, egykori meghatározó jelentőségű külügyminisztere, biztonságpolitikai politikusa, világpolitikai személyisége. Hol vannak ma az USA-ban a hozzá fogható tehetségű, felelősségű politikai személyiségek? De nem csak Amerikából, Európából is hiányoznak a felkészült, felelősségtudattal rendelkező, nemzetük iránt, az Emberiségnek elkötelezett, tehetséges politikusok. 

A jelen német, brit, francia, amerikai vezető kicsinyei a bokájáig sem érnek fel pl. az egykori a német kancellár Konrad Adenauerhez , vagy  az angol miniszterelnök Margaret Thatcherhez, a francia Charles de Gaulle-hoz , vagy az amerikai Ronald Reaganhez. 

Ez a minőségi különbség meg is látszik a világ nyugati térfelének jelen állapotán. Ahol manapság spekuláns bankárok, dollármilliárdos multinacionális cégek cézárai által vezérelt erkölcsi nímand bábpolitikusok határozzák meg a Nyugat politikai irányultságát, működését, tevékenységét.

Keleten másabb a helyzet. Az egyre meghatározóbb gazdasági, katonai és politikai jelentőségű Kína nem változott  a rendkívül praktikus, nagy formátumú politikus, Theng Hsziao Ping által kijelölt út óta („Mindegy, hogy a macska fehér, vagy fekete, lényeg, hogy megfogja az egeret”- Theng legendás bonmot-ja).  A rossz értelmű ideológiavezérelt politizálásban pedig a Nyugat már régen lehagyta, sőt megelőlegezte Kínát, vagy Oroszországot.

Itthon sem más a helyzet, mint a Világban. A nemzeti kormány ellenzéke képtelen megszabadulni a túlkoros kiszista, bolsevik mentalitású, ma már milliárdos vagyonú, fineszes méregkeverő Gyurcsány Ferenc kéretlen gyámkodásától.  Erre a gyámkodásra ezek a tehetségtelen, minden közéleti tevékenységre alkalmatlan, ellenzéki megélhetési politikusok rá is szorulnak. Ami nem is csoda, hiszen a hőbörgésen  kívül maguktól másra úgysem képesek. 

A nemzeti kormány teszi a dolgát nélkülük is.

Orbán Viktor már nemcsak Budapesten, hanem a világpolitikában is jelentős tényező, sőt egyfajta lángoszlopként mutatja a normalitást mint a túlélés egyetlen útját a mai hanyatló Európában. De Orbán Viktor nincs egyedül, sem itthon, sem a világban. Kiváló, fiatal, tehetséges, hazája iránt elkötelezett, nagy munkabírású csapat segíti a miniszterelnököt itthon a magyarság megmaradásáért folytatott küzdelemben. A Világban pedig az emberiség fennmaradása, az emberek együttélésének érdekében, a kölcsönös előnyökön alapuló szövetségek megkötésének eléréséért külföldön folytatott fáradhatatlan tevékenységében  napról napra növekvő számú szövetségesekre lel. 

Minden okunk megvan tehát a bizakodásra, már látható mindkét munka reménybeli gyümölcse Nyugaton és Keleten egyaránt.

Budapest, 2023. december 1.

Dr. Somogyi János

Kép: Kissinger – france24