Az összeesküvéselmélet-hívő Kennedy

Hatvan éve gyilkolták meg Kennedyt. Az amerikai elnök két évvel halála előtt fogalmazta meg: „Az egész világon szembe kell néznünk egy masszívan egységes és könyörtelen összeesküvéssel, amely elsősorban rejtett módszerekkel növeli a befolyási övezetét: beszivárgással a megszállás helyett, felforgatással a választások helyett, megfélemlítéssel a szabad döntés lehetősége helyett, inkább éjszakai gerillákkal, mintsem katonákkal nappal.” Bánó Attila publicistát kérdezte a Gondola képviseletében  Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Szerkesztő úr, hazánkban egy propagandacsoport már 1990 óta próbálja nevetségessé tenni azokat, akik szerint összeesküvések vannak, működnek és hatnak. Kiknek lehet az érdeke az, hogy a társadalmak ne tudják: életüket jelentős részben titkos szervezetek összeesküvései irányítják, mérgezik, rontják el?

– Összeesküvések, merényletek, terrorista szervezetek, gyilkosságokra is szakosodott titkosszolgálatok és társaságok sajnos ősidők óta léteznek. Ezt megkérdőjelezni értelmetlen, hiszen látjuk a munkájuk „eredményeit”.

A legnagyobb gondot ott látom, hogy az életünket a háttérből irányító befolyásos körök egy része igényt tart a merényleteket végrehajtó szolgálatok, illetve bűnöző szervezetek szolgálataira. John F. Kennedy esete is jelzi, hogy még az USA elnöke is bekerülhet a gazemberek célkeresztjébe.

A teljes anyag.

Kép: Bánó Attila – archív