Brüsszeli nagytestvér

Magyarország a magyaroké, Európa pedig az európai nemzeteké és polgároké – mondta a magyar törvényhozásban Vejkey Imre (KDNP), aki arra emlékeztetett: Magyarország nyolc éve zárta le határait az illegális migráció előtt. Őt kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Képviselő úr, amíg mi megvédtük az európaiakat is a migránsoktól, addig az akkori német kancellár migránsok százezreit csábította Európába. Merkel felelősségre vonása elmaradt, és miért tudhatjuk, hogy hatalmas károkozásáért a szélsőséges politikusnak jövőben sem kell testület elé állnia?

– Nyolc éve annak, hogy Magyarország lezárta határait, az illegális migránsok áradata előtt! Azóta bebizonyosodott, hogy milyen fontos lépést tettünk Hazánk és Európa védelmében! De ne feledjék, hogy még mi megvédtük határainkat s ezáltal a magyarokat, addig Angela Merkel német kancellár, meghirdette a Wilkommenskultur ideológiáját, vagyis migránsok száezereit csábította Európába, egy jobb élet reményében. Azt mondta, hogy „Wir schaffen das”, azaz „Sikerülni fog”! De nem sikerült, csúfos kudarcot vallott!
Jogos a kérdés, hogy akkor, ki és mikor fog felelni ezért a csúfos kudarcért? Úgy tűnik, hogy ebben az évben még senki, mert az EU vezetői a csúfos kudarcot leplezendő, egy nemzetállamok feletti Európa köntösébe bújtak! De jövőre EP választások lesznek és rajtunk múlik, hogy kiket választunk! Ők folytatják-e eszemelt politikájukat, vagy új szelek jönnek, melyek elsöprik a régit!
A teljes anyag.
Kép: MTI/Illyés Tibor