Háborús helyzet a déli határon

Orbán Viktor kormányfő kiemelte: Magyarország déli határánál ebben az évben eddig 128 ezer betörési kísérletet hiúsítottak meg, a határvadászok elleni támadások mindennapossá váltak, 168 súlyos támadás történt, és a rendőrök közül többen megsérültek. Bánó Attila publicistának tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Szerkesztő úr, a migránsok erőszakossága egyre nő, ugyanakkor itthon ártatlan menekülteknek hazudja őket a hungarofób szélsőség. Hogyan segítené a tisztánlátást, ha a közmédia mindennapos haditudósításokat közölne a sérültek és családtagjaik megszólaltatásával?

– Valóban, az illegális migránsok és az embercsempészek agresszivitása hétről hétre erőteljesebb, és a folyamat egyre inkább elmérgesedik. Régóta tudjuk, hogy az Európai Unió megengedő migránspolitikája ide vezet, és a helyzet még ennél is rosszabb lehet, ha a bűnözőkkel, a törvényeket semmibe vevő emberekkel szemben nem tanúsítunk kellő szigort és ellenállást. Az unió liberális vezetése mindezt pontosan látja, de nem érdekli, mert éppen az a szándéka, hogy megszüntesse az akadályokat. Nem véletlen, hogy a magyar határkerítés költségeire szinte egy fillért sem adtak.

A határunkat megsértő bűnözők már a határőreinkre, a rendőreinkre is lőnek. A nyugati sajtó számára ennek nincs hírértéke, de azonnal felhördülne, ha jogos önvédelemből visszalőnénk. Nem nehéz megjósolni, hogy ez esetben a határőreinket bírálnák, nem pedig a bűnözőket.

A teljes interjú.