Az USA gyilkos lépése

Az Egyesült Államok újabb 800 millió dollár értékű katonai segítséget küld Ukrajnába – közölte az amerikai külügyminisztérium; a csomag ENSZ-egyezményben tiltott kazettás lőszereket is tartalmaz. Stier Gábort, a moszkvater.com főszerkesztőjét kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Főszerkesztő úr, az USA kazettás bombáit Moszkva vélhetően orosz kazettás bombákkal viszonozza: azaz az eddiginél is öldöklőbbé válik a háború. Honnan tudhatjuk, hogy Washington ennek a súlyos provokációnak az ellenére továbbra is erkölcsi magaslatról nyilatkozik majd a háború ügyében, és a NATO-komornyikok áhítatosan fejet hajtanak a Fehér Ház vérengző indulata előtt?

– A NATO tagság konkrét útiterve helyett Ukrajna kap kazettás bombákat. Már csak azért is, mert a hagyományos lőszerből már kevés van az Egyesült Államoknak is. A háborút pedig folytatni kell. Az érdek ezt kívánja. A nyugati blokknak már semmi sem számít.

Az Egyesült Államokkal az élen annyira belelovalta magát Oroszország kifektetésébe, és közben annyira nem látszik ez a győzelem, hogy már semmi sem számít. Amerika már a látszatra sem ad. Úgy gondolja, hogy az információs térben majd mindent megold. Mert ehhez megvannak az eszközei és a hűséges katonái is, akik még ezt a gyilkos lépést is el tudják adni a nyugati értékek erősítéseként.

A teljes interjú.