Borművészeti élmény Eger zöld szívében

Borok, ízek, élmények, történetek, sok-sok ember találkozása az ország egyik legszebb városában – Az Egri Bor Ünnepe idén július 6-a és 9-e között vár minden bor- és konyhaművészeti kalandort. A fesztivál továbbra is ingyenes látogatható, két színpadon több mint 25 zenei és kulturális program szerepel a kínálatban – jelentette a Présháznak Eger Város Hegyközsége.

Tavaly, 2022-ben jelentettük be, hogy a több mint 25 éves Egri Bikavér Ünnep szerepét az egri nyári programkínálatban egy másik borgasztronómiai fesztivál, Az Egri Bor Ünnepe veszi át. A hegyközségi döntést követően azt reméltük, hogy mindez valójában nem is hoz nagy változást. Ugyan tavaly a korábban négynapos fesztivál egy nappal rövidült, és el tudtunk volna képzelni jobb időjárást is, de így is rengetegen jöttek el Az Egri Bor  nnepére, amely továbbra is a legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvény a hevesi vármegyeszékhelyen” – hangsúlyozta Tarsoly József hegybíró, az esemény főszervezője.

Ebben az évben ismét 4 napos lesz a borünnep, amely így még több konyhaművészeti élményt, ingyenes koncertet, kulturális és családi programot tartogat majd a látogatóknak.

A teljes anyag.