Magyar film sikere világszerte

A RED FAUST /Mindszenty/ című magyar játékfilm a jelentős EASTERN EUROPE AWARD nemzetközi filmfesztiválon /Bukarest/ elnyerte a legjobb színészi alakítás díját – Lux Ádám Mindszenty szerepében- és rendkívül érdekes módon a legjobb produkciós dizájn díját a felvétel helyszínéül szolgáló Terror Háza Múzeum.
A filmet tizenkét éve Pozsgai Zsolt rendező tévéjátékként készítette el, majd decemberben jelentős filmfejlesztésekkel játékfilmmé alakította. Ez a film RED FAUST címen január óta vesz részt fesztiválokon, azóta New Jerseytől Sri Lankáig számos fesztiválon bizonyult a legjobb filmnek.
A film döntőbe került a világ legnagyobb keresztény filmfesztiválján is, a floridai Orlandóban, ahol május 2-6 között rendezik az idei fesztivált,  a rendező is meghívást kapott.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Mindszenty személyiségét, életét megismerik a film által szerte a világba, és különösen, hogy mindezt a Terror Háza Múzeum attrakcióit felhasználva, és nem a hagyományos módon.
A fim operatőr Győri Márk, főszereplők Lux Ádám, Kautzky Armand, ifj. Jászai László, Fazekas Zsuzsa, Fazekas Andrea, Tóth Tamás.
Író-rendező Pozsgai Zsolt.
Kép: Belgium, trófea