A békéért imádkozó politikusok

A Parlamenti Imacsoport tagjai 24 órán keresztül imádkoznak a békéért az ukrajnai háború kitörésének évfordulóján – közölte Vejkey Imre KDNP-s képviselő, az imacsoport vezetője. Őt kérdezte a Gondola képvisletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Képviselő úr, a 24 órás imaláncban óránkénti beosztásban vesznek részt az imacsoport tagjai, összesen 74-en. Miért jelezi már ez önmagában is azt, hogy az imának hatalmas ereje van.

– Ki kell mondanunk azt a mára elhomályosulni látszó igazságot, hogy az imádságnak – minden ezzel ellentétes híresztelés ellenére – igenis van ereje, és minél többen imádkozunk egy magasztos célért, annál hatalmasabb lesz az imánk ereje!

A hívő politikusnak pedig az a feladatA, hogy ezt az igazságot megvallja! A Magyar Parlamenti Imacsoport ezért nem maradhatott csöndben az orosz-ukrán háború egyéves évfordulóján, és ezért van az, hogy ilyen jelentős számban imádkozunk ma 0-24 órában a békéért.

– Ön mindenkit arra kér, hogy az orosz-ukrán háború kitörésének évfordulóján, pénteken csatlakozzanak a közös imához egy-egy órára. Hogyan emeli az ima erejét az, hogy ezúttal nem személyes vagy családi célért, hanem globális érdekért mondanak fohászt a Teremtőnek a hívek?

A teljes interjú.

Kép: kdnp.hu