Viperás terrorakció Budapesten: keresik a terroristákat

Négy bűnözőt – két német, egy olasz és egy magyar állampolgárt – vett őrizetbe a rendőrség eddig annak a bandának a tagjai közül, amely a videófelvételek szerint a napokban viperákkal, boxerekkel és más eszközökkel támadott meg járókelőket Budapest közterületein – közölték a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfői sajtótájékoztatóján.

A támadásokat hét-nyolc bűnöző követte el, de a bandának vélhetőleg tíz-tizenöt tagja lehet, a többiek azonosítása, felkutatása még tart, ehhez a külföldi társhatóságokkal és a magyar titkosszolgálatokkal is felvette a kapcsolatot a magyar rendőrség.

Nyerges Béla, a BRFK nyomozó főosztályának vezetője elmondta: adataik szerint az elkövetők négy támadást hajtottak végre a napokban Budapesten, ezeknek nyolc sértettjük van, közülük hárman súlyosan megsérültek.
Beszámolt arról, hogy a történtek után azonnal létrehoztak egy nagyobb vizsgálócsoportot, amelynek első feladata az volt, hogy kiderítsék, van-e összefüggés a támadások között. Ez arra az eredményre vezetett, hogy az áldozatok valamennyien terepszínű vagy fekete ruházatot, esetleg bakancsot viseltek, az elkövetők pedig a támadások előtt követték, figyelték a sértetteket.
Megjegyezte: az eddigi adatok, kamerafelvételek tanúsága szerint a támadások elkövetőinek körülbelül fele nő.
Az alezredes kérdésre nem erősítette meg azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a támadók különféle szélsőséges, nemzetközi baloldali mozgalmak tagjai, szimpatizánsai lehetnek, és azért érkeztek Budapestre, hogy a budai Várban a hétvégén megrendezett “kitörés napi” megemlékezés résztvevőivel konfrontálódjanak.
Közölte ugyanakkor, hogy az őrizetbe vett négy embert közösség tagjai elleni erőszakkal gyanúsítják.
A csoport tagjai múlt csütörtökön lengyel turistákat vertek össze viperákkal és más eszközökkel, a sértettek közül ketten súlyos, töréses sérüléseket szenvedtek. Pénteken egy férfit bántalmaztak hasonló módon Gazdagréten, ő könnyebben sérült meg. A belvárosi Bank utcában egy koncertről hazainduló párt vertek össze, a férfi súlyosan megsérült, az I. kerületi Mikó utcában pedig egy német párt bántalmaztak súlyosan.
A támadók csak egy esetben, a gazdagréti támadásnál szólították meg áldozatukat, azt kérdezték tőle, hogy a kitörés napi rendezvényre megy-e. A férfi azt válaszolta, hogy nem, hanem dolgozni megy egy közeli üzletbe, pillanatokkal később már viperákkal ütötték őt és a földre került.
Nyerges Béla kitért arra, hogy az őrizetbe vett német és olasz állampolgár nem működik együtt a vizsgálatban, nem hajlandó kommunikálni a nyomozókkal, de tagadják az érintettségüket. Tagadja részvételét az őrizetbe vett magyar nő is.
Az őrizetbe vett négy gyanúsított letartóztatásáról várhatóan kedden dönt a bíróság – mondta az alezredes.

MTI/Présház

 

A fővárosi rendőrök eddig négy embert – köztük három külföldit – vettek őrizetbe.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. február 11-én elfogták annak a fiatalokból álló társaságnak négy tagját, akik az előző napokban látszólag előzmény nélkül támadtak emberekre a főváros utcáin. A BRFK Nyomozó Főosztályán a magyar nőt, a külföldi férfit és két külföldi nőt közösség tagja elleni erőszak bűntett, illetve annak előkészülete miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe.

Az ügy részleteiről a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2023. február 13-án 11 órakor sajtótájékoztatót tart a Rendőrségi Igazgatási Központban.

police.hu

Nyolc terrorista támadott

Felfegyverzett terroristák támadtak rá egy magyar férfira Óbudán péntek délután. A hátulról támadó bűnözők nyolcan fegyverrel ütlegelték a munkahelyére igyekvő, leterített bolti alkalmazottat, rugdosták, megpróbálták agyonverni.

A videók megtekintése idegborzoló! Kizárólag 18 év feletti korú, erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

A terroristák eddig azonosítatlanok.

Forrás: magyarnemzet.hu

A rendőrség lezárta a helyszínt. Fénykép: metropol/Máté Krisztián