A pénz az Európai Unió vallása

Az Európai Parlamentben több mint hatvan képviselő érintett egy vagy több súlyos korrupciós ügyben a belga rendőrség közlése szerint. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédnek, politikai publicistának tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Ügyvéd úr, ha egy körülbelül 800 fős testületben bizonyítottan több mint hatvanan korrupt bűnözők, mennyire lenne indokolt a teljes testületet feloszlatni és újraválasztani, netán az egész nagy nemzetközi szervezetet belülről szétrobbantnak tekinteni, és felszámolni?

– A baj sokkal nagyobb annál, hogy kiderült az Európai Unióról, méltatlan arra, hogy a földrészünk országainak szövetségeként működjön. Ezt már évek óta megtapasztaltuk. Az igazi probléma az, hogy a világban végérvényesen megszűnőben van a politikai közéletben az erkölcsös magatartás, a választók, a NÉP, iránti felelősségérzet és mindent felülír az ideológiai relativitás, ami alapján minden gazemberség felmenthető. Már jó ideje értelmetlenné vált a politikai jobboldal és baloldal megnevezés. A meghatározó a globalizmus és a nemzetállam elkötelezettjei közötti különbségtétel. A globalista világkormányzás, világuralom hívei (az USA és az Európai Unió vezető elitje) tagadják még a nemzetállamok létjogosultságát is és minden törekvésük azok megszüntetésére irányul.

A globalizmus hívei – bármely ország állampolgárai is – nem tartoznak egyetlen nemzeti közösséghez sem, nincs is nemzeti identitásuk, sem hazájuk, nem is éreznek semmilyen felelősséget semmilyen nemzeti közösség iránt, természetesen az őket állami tisztségekre, vagy EU-s képviselőségre, tisztségre megválasztó állampolgárok iránt sem. Régies szóhasználattal: tőről metszett internacionalisták, a szó legrosszabb értelmében.

A teljes interjú.

Kép: archív