Az Unió „állapota”…

Egy nagy nemzetközi szervezet elcsaklizott Magyarországtól legalább 7,5 milliárd eurót. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédnek, politikai publicistának tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Ügyvéd úr, „Az Európai Bizottság pénteken közölte, hogy értékelése szerint a jogállamiság magyarországi helyzetével és az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos aggályainak eloszlatására hozott magyar reformok továbbra sem elegendőek a források teljes körű felszabadításához.” A testület magatartása többek szerint zsarolás. Emeli-e az Európai Bizottság tekintélyét, hogy tevékenysége számosaknak egy köztörvényes bűncselekményt juttat eszébe?

– Az Unió jelen állapotáról Szerkesztő úr a kérdésben már szinte mindent elmondott, benne van a válasz is. Csak ennyit tudok hozzátenni: Ma már nem túlzás kijelenteni, hogy az Európai Unió EB megjelölése valójában az Európai Bűnszervezet rövidítése. Az Unió „jellemóriásokból” álló vezetésében egyre több rovott jelenű bukott politikus veszélyezteti az Európai nemzetek jelenét és jövőjét. Az Unió brüsszeli bürokratái látványosan és egyre nyilvánvalóbban nem tűrik el az Uniót alkotó nemzetállamok szuverenitását, függetlenségét, önálló nemzeti létét.

Egyelőre megtorlásként pénzmegvonásokkal büntetnek, mert szerencsére fegyveres erőszak alkalmazása nem áll a rendelkezésükre, noha a NATO-ra minden bizonnyal számíthatnának, ha a „jogállamiság”, „az európai értékek”, „az emberi jogok” „védelme” érdekében egy renitens tagállamot meg kellene rendszabályozni. Volt már erre példa a hasonlóan magasztos eszméket, elveket valló (szovjet) birodalom gyakorlatában például 1956-ban Budapesten, 1968-ban Prágában, vagy 1980-ban Varsóban.

A teljes interjú.

Kép: Jellemóriások – ec.európa.eu