Erkölcsi hontalanok

A dollárbaloldal képviselői múlt héten gyalázatos módon hazánk ellen szavaztak az Európai Parlamentben és ma is azért mentek ki Brüsszelbe, hogy megakadályozzák, hogy Magyarország megkapja a neki járó uniós forrásokat – írja közleményében a Fidesz. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédnek, politikai publicistának tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Ügyvéd úr, az úgynevezett demokrácia széles behatolási lehetőséget nyit. Külföldi propagandaközpontok érdekeltté tesznek belföldi szerzeteket, s ez utóbbiak a külföldről vezényelt propagandahadjáratot folytatva elfoglalják a politikusi pozíciókat. Színes forradalomnak nevezték el ezt a térfoglaló hadműveletet, s a világ számos pontján már eredményes volt. Rögzíthetjük-e, hogy megbukott a demokrácia?

– Régi igazság a Churchillnek tulajdonított demokrácia definíció, miszerint „ A demokrácia rossz politikai intézmény, de nem találtak ki jobbat nála.” A diktatúráról pedig egy másik okos ember azt mondta, hogy a diktatúra ideális államforma lenne intelligens diktátorral, de ilyenek nincsenek.

Néró, Sztálin, Hitler, vagy Idi Amin és még napjainkig sokan mások, biztosan nem voltak azok, sőt manapság tapasztalt egyre erőszakosabb és egyre kevesebb legitimációval bíró politikai potentátjai (Ukrajnától Brüsszelen át Washingtonig) sem nevezhetők demokratának. Óriási a veszélye annak, hogy a legkorszerűbb technikai eszközökkel rendelkező, minden hájjal megkent, gátlástalan és erkölcstelen politikai hatalmat közvetlenül, vagy közvetve (az úgynevezett háttérhatalmat) gyakorló szörnyetegek a diktatúrájuk kiépítésére, fenntartására manipulálni tudják a széles tömegeket.

A teljes interjú.

Kép: archív