Magyarország barátai és ellenségei

Magyarország módszeres tönkretételének folyamata zajlik a globalista erők 5. sebességbe kapcsolásával – fogalmaz dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvéd, politikai publicista. Őt kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Ügyvéd úr, már a V4-eken belülről, Prágából fenyegette meg hazánkat egy szélsőséges miniszter Orbán Viktor tusványosi beszéde miatt, amelynek szövegét a cseh hungarofób valószínűleg nem is olvasta. Schöpflin György – Isten nyugosztalja – egyszer már panaszolta egy közírásában, hogy hazánk szidalmazása már a liturgikus rendhez tartozik az Európai Unióban. A propagandaközpont most is fölizzott. Hogyan tehetünk ellenlépést?

– „Angliának nincsenek örök barátai, Angliának nincsenek örök ellenségei, Angliának érdekei vannak” – mondta az egykori brit miniszterelnök, Lord Palmenston. A mára legendássá vált igazság a mai Magyarországra is érvényes. Öntsünk már végre tiszta vizet a pohárba és nézzünk szembe azzal, hogy kik hazánk barátai és kik az ellenségei, illetve ki segítik Magyarország nemzeti érdekeinek az érvényesítését és kik gátolják azt.

Itt élünk Kelet-Közép-Európában, egy tízmilliós lakosságú, közepes gazdasági adottságú országban, egy meghatározó szövetségi rendszerben, az Európai Unió politikai, gazdasági közösségében, a NATO katonai szövetség tagjaként determinálva. Mindennek leginkább csak az összes hátrányával és semmi előnyével, de – elvileg – baráti szövetségi rendszerében. Ezzel szemben az egymást követő negyedik – elismerten – demokratikus, szabad választáson 2/3-os fölényes győztes magyar kormányt a „baráti” szövetségi rendszerbe tartozó intézményi vezetők mondvacsinált ürügyekkel folyamatosan vegzálják, rágalmazzák, büntetik, fenyegetik és évek óta pénzelvonásokkal zsarolják. Ide passzol a régi bonmot: „Akinek ilyen barátai vannak, annak nincs szüksége ellenségre”.

Brüsszel továbbra is elköveti a jogsértést: nem utalja hazánknak azt a pénzt, amely a szerződések szerint járna.

A teljes interjú:

Térkép: youtube