A keresztény közösségek ereje óriási

A keresztyén szabadság és felelősség elvét, az önkormányzati szuverenitást és a pozitív közösségi erőkkel szövetségre kész nyitottságot emeli céljai közé a Kereszténydemokrata Néppárt Protestáns Műhelye. Dr. Birkás Antal habilitált docenst, a KDNP Protestáns Műhely elnökét, a párt Országos Elnökségének tagját kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője a műhely célkitűzéseiről, terveiről.

– Elnök úr, ma, amikor a brüsszeli szélsőség, amely egykor a szubszidiaritás zászlaját lengette, nemcsak az önkormányzati szuverenitást tapodná el, hanem a nemzetállamok kormányának szuverenitását is igyekszik a múltba helyezni, miért különösen fontos az Önök Műhelyének eddiginél is élénkebb tevékenysége?

– A legfontosabbnak – ahogy a miniszterelnök úr is fogalmazott a budapesti CPAC-en – a közösségépítést tartom. Közösségépítés és politika. Ezzel tudunk legtöbbet tenni a politikai közösségünkért. Ősszel három helyen – Pécsett, Szolnokon és Szegeden – fognak helyi szervezeteink alakulni, ill. újra alakulni. Lesz – újra – országos küldöttgyűlésünk is, amelynek a témája épp a közösségépítés lesz.

A közösségek szerepe rendkívül fontos, megtartó erőt jelentenek, a mi jobboldali és konzervatív gondolkodásunkban e kis közösségeknek rendkívül fontos szerepük van.

– Önök egymás mellé teszik a szabadság és a felelősség elvét, miközben a szélsőség egyre hisztérikusabban hirdeti a felelősség nélküli „szabadság” rögeszméjét. Hogyan értetik meg fiataljainkkal Önök, hogy ez a féloldalasság a rombolásba vezet?

A teljes interjú.

Kép: kre.hu