Keresztény stációk Szolnok fejlődésében

Az újonnan átadott Atlétikai központ megépült és ne feledjük, hogy Szolnok kiváló a vízi sportágakban is. A Holt-Tisza ad otthont a vízisporttelepnek, mely a magyar válogatott kedvenc bázisa – írja Rehó János, a Kereszténydemokrata Néppárt szolnoki, városi szervezetének elnöke. Őt kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Elnök úr, a KDNP mit tud tenni azért, hogy Szolnokon futballóvoda jöjjön létre, amelyben a fiúk már 4 évesen barátkoznak a labdával és a megmérkőzéssel, a lányok pedig a kézilabdához szereznek ügyességet?

– A kormány támogatja a magyarországi sportéletet és ebbe beletartozik az utánpótlás-nevelés kérdése is. Szolnokon is van futballoktatás, és ezen belül kiemelten foglalkoznak az óvodásokkal is. Jelenleg is több százzal. Érdemes átgondolni, és megbeszélni, hogy szükséges-e futballóvodát alapítani?! Természetesen a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC a régiónkban a legnagyobb és nagyon sok tehetség kerül(t) ki.

Éppen a minap jelent meg erről egy cikk is. https://www.szoljon.hu/helyi-sport/2022/07/magas-szintig-jutottak-szolnoki-nevelesu-futballistak

Személyes örömem, hogy ezeknek a tehetségeknek hosszú időn keresztül én is voltam nevelő-edzőjük.

– A Tisza-parti város bensőséges helye a Jézus Szíve Plébánia, a Szent József-templom. És még számos keresztény épített érték, és az ezekhez tartozó emberi közösségek. Mindezekkel együtt Önök hogyan tevékenykednek azért, hogy fiataljaink közel kerüljenek a kereszténydemokrata értékrendhez?

A teljes interjú.

Kép: rehojanos.com