Teremtésvédelem Heves vármegyében

Heves vármegyében a zöld- és barnamezős iparterületfejlesztések egyaránt megalapozzák a vállalkozások letelepedését és hosszú távú működését a Hatvan-Gyöngyös-Eger vonalon kívüli területeken is – rögzíti egy szakanyag. Smidné Vereb Juliannát, a Kereszténydemokrata Néppárt Heves vármegyei elnökét kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Elnök asszony, Heves vármegye újraiparosítását hogyan segítheti elő az egri egyetem, a gyöngyösi campus, és a többi iskolai agytröszt?

– A vármegye három legnagyobb városának gazdasági súlya meghatározó. Piacképes munkaerőre óriási szükség van. A képző intézményeknek elengedhetetlen szerepe van abban, hogy a munkaerőpiac elvárásai és a szakemberek kompetenciái illeszkedjenek. Nagyon jó példa erre a hatvani felsőoktatási képzési központ is, amely több egyetemmel valamint a Bosch-sal együttműködve olyan képzéseket kínál, amelyek használható tudást adnak. Ha fogalmazhatok így, a valós igények szerint képzik a szakembereket, akik rögtön be tudnak kapcsolódni a cégnél elvárt munkafolyamatokba.

– A vármegyén átszalad a Mátra és a Bükk: ez hogyan könnyíti meg Önöknek a teremtésvédelemben kínálkozó alkotást?

A teljes interjú.

Kép: Hatvan