Brüsszel extrémjei a kötelezettségszegési eljárás fronTJán

2021-ben az Európai Bizottság 847 új kötelezettségszegési eljárást indított, szemben az előző öt év 809-es átlagával. Dr. Somogyi János nyugalmazott ügyvédnek, politikai publicistának tett föl kérdéseket a Présház.

– Ügyvéd úr, a 27 országot egy-egy taggal képviselő Európai Bizottságnak a munkanapokat számolva naponta több mint három kötelezetségszegési eljárást kellett indítania a tagállamok ellen. Ekkora kapacitásuk természetesen nincs, így egyértelmű, hogy negyvenezer fős bürokrata kaszt irányítja, tartja fenyegetés alatt az Európai Uniót. A félmilliárd uniós polgárt hogyan lehet megvédeni a negyvenezer fejű szörnytől?

– Ahogy Virág et. ÁVÓ-főnök mondta a Tanú c. legendás filmben: „A nemzetközi helyzet fokozódik”.  Vagyis, a nemzetközi helyzet jelen állása szerint a „Soros-terv” megvalósítása dübörögve robog. Az „Ursula van Még Leyyebb” vezette EU Bizottság teljes mellszélességgel kiáll a terv mellett és egyre intenzívebben ássa Európa sírját.

Európa félmilliárdos lakói talán még mindig túl jól élnek ahhoz, hogy ezt érzékeljék és érezzék a létüket fenyegető veszedelmet. De mit is várhatnánk tőlük, amikor még mindig olyan állami vezetőket választanak, mint pl. Robert Habeck német alkancellár, aki azt bírta mondani, hogy „Mindig hányingert kapok, amikor a hazaszeretet szót hallom”. De a francia választókkal is még mindig el tudják hitetni, hogy az elnökségre pályázó nemzeti oldal jelöltje Marine Le Pen náci, akit nem szabad elnökké választani.

Nem tudni, hogy mikor veszik észre Európa népei, hogy az EU vezetése (Parlament, Bizottság) szőröstől-bőröstől a globalista világelit markában, zsebében van, (vagy ők maguk is részesei annak) és az európai nemzetállamokat a katasztrófa felé vezeti. Nagyon fogy az idő. Ha nem lázadnak fel a szabadságukat, biztonságukat, demokráciájukat fenyegető ravasz, minden hájjal megkent, gátlástalan és erkölcstelen jogtipró hatalom ellen, akkor vége lesz (részben már most vége van) a valódi európai értékeknek, a nemzeti függetlenségüknek, biztonságnak és jólétnek. Ahogy telik az idő, ahogy egyre erőszakosabban tör előre az EU érdekérvényesítő gyakorlata, egyre kevesebb remény van a nemzetállamok megmaradásának. Miért? Az EU és a NATO olyan hatalmas erőt képvisel az európai nemzetállamokkal szemben (noha elvileg ezek az államok alkotják ezen szervezeteket, de a KGST és a Varsói Szerződés gyakorlatából tudjuk, hogy ez mit jelent), ami halálos veszedelmet jelent egy elszigetelt, bátortalan nemzetállam létére. Fel van adva a lecke, nekünk, magyaroknak is, ha nem akarunk globalista gyarmat lenni. Sürgősen szövetségeseket kell találnunk ahhoz, hogy ettől a nemzet haláltól megmeneküljünk. A nemzeti kormányunk mindent meg is tesz ennek érdekében és bízhatunk a magyarok Istenében is.

– A bürokrata kaszt hazánkat két fronton támadja. Az egyik szerint hazánkat „a szexuális kisebbségekhez tartozók jogainak megsértése miatt” marasztalja el. A kaszt szerint sérti az LMBTIQ-közösséghez tartozók alapvető jogait az a magyar törvény, mely a 18 éven aluliak számára megtiltja, illetve korlátozza az olyan tartalmakhoz való hozzáférést, amelyek „a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását vagy a homoszexualitást” népszerűsítik. Vélhetően kik és hogyan kedveskedtek a kaszt garnitúrájának azért, hogy ezt a szélsőséges, emberiségellenes vádat nyilvánosan vállalni merje?

– Ma már nem az a kérdés, hogy EU hányadik kötelezettségi eljárást indítja hazánk ellen, vagy milyen ürüggyel tagadja meg az országnak jogosan járó milliárdok kifizetését, hiszen a gazemberségben rendkívül kreatív EU bürokrata apparátus  bármit el tud fogadtatni az EU intézményeivel, bíróságával. Ma már inkább az a kérdés, hogy a kiagyalt szankciókat miként tudják érvényre juttatni. Jelenleg már ott tartanak, hogy igazi bolsevik módon a „Vegyük el a másét” elvet alkalmazva, erőszakkal is elvennék tőlünk a földgázt (majd bármi mást is). Az a kérdés, hogy meg tudjuk-e védeni magunkat, hogy ha már nem kapunk tőlük semmit, legalább azt ne vegyék el, ami a miénk. Kapunk-e segítséget valahonnan, hogy ne foszthassanak ki?Drámai, de indokolt a kérdés, hogy „Lenni, vagy nem lenni. Ez itt a kérdés.”

– Az EB keresetet indít az Európai Unió Bíróságán Magyarországgal szemben azért is, mert azáltal, hogy a Médiatanács „erősen megkérdőjelezhető indokokra hivatkozva” utasította el a Klubrádió rádióspektrum-használatra vonatkozó kérelmét, Magyarország megsértette az uniós hírközlési szabályokat. Miért van az az érzésünk, hogy ha a polgári középhez, netán a politikai jobboldalhoz sorolható médiumról lenne szó, akkor az EB-ben föl sem merülne, hogy egy adott rádió frekvenciahasználati jogainak megújítása tekintetében „aránytalan és átláthatatlan” feltételeket alkalmaztak volna?

Az elhallgattatott, de mégis szóló Klubrádió ügye már csak hab a tortán. Vicc az egész, amit elárul az eu-s bürokraták szóhasználata is. Pl. „erősen megkérdőjelezhető indokokra hivatkozva” hangzik a vád, amit bármilyen döntésre rá lehet sütni, vagy „aránytalan és átláthatatlan” a magyar hatóság döntése, ami lehet, hogy a jelentést fogalmazó ismeretlen szakképzettségű eu-képviselőnek az, de a hozzáértőknek egyértelmű, hogy a Klubrádió nem tartotta be a jogszabályi előírásokat és ennek következménye a frekvenciahasználat megújításának elmaradása.

Molnár Pál