Megelevenedik az ódon borvilág

A XIX. és XX. században készült ritka felvételek animációjával kelti életre hazánk borműveltségét az Animatiqua és a Magyar Bor Személyesen csapat együttműködésében készített új rövidfilm. Kondacs Andrást, az Animatiqua alapító-cégvezetőjét kérdezte a Gondola képviseleétben Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Igazgató úr, „A magyar bor archív filmje” emléket állít gazdag borkészítési hagyományainknak, látványos filmtechnikai bravúrokkal megelevenítve régmúlt idők életképeit. Miért kell a XXI. század borbarátait szembesíteni az évszázaddal korábbi szépségekkel?

– A film létrejöttének egyik legfőbb célja a magyar bor népszerűsítése volt hazai és nemzetközi területen egyaránt. A korábbiakban Budapest eltűnt épületeit „keltettük életre” a Fortepan képek segítségével. Ezen munkánk során számtalan jó minőségű borral és a borkultúrával kapcsolatos képre bukkantunk detektív munkánk révén.

Úgy gondoltuk, hogy ekkora mennyiségű képanyagból már egy nagyon attraktív film készíthető el, és fel is vettük a kapcsolatot a Magyar Bor Személyesen csapatával, akiknek nagyon tetszett az elképzelésünk, és ezáltal lehetőségünk nyílt arra, hogy a terv megvalósuljon.

A teljes interjú.