Dubajban magyar bajnokok

Hatalmas magyar sikerrel zárult a világ első offline kriptojátékokhoz kapcsolódó versenye Dubajban, a tudásfelmérőt egy arab sejk kezdeményezésére bonyolítottak le május utolsó hétvégéjén. A Spider Tanks nevű játékban jeleskedő, Fana (Simon Zoltán), Spoilerr (Komjáti Dominik) és wookiehentes (Szurkos Mátyás) összetételű csapat veretlenül nyerte meg a meghívásos tornát és ezzel a hétezer dolláros fődíjat is. Mester Ádámot, a Kripto Akadémia Gaming csapatmenedzserét kérdezte a Gondola.

– Mester úr, a Kripto Akadémia Gaming magyar csapata már az első selejtezős napon megcsillogtatta a tudását, majd az elődöntőben és a döntőben mindkét thaiföldi csapatot simán verve nyerték az egész tornát. Eredményük azért is szólt nagyot, mert ellenfeleik között bőven akadtak olyan profi e-sportolók, akik korábban több millió dolláros versenyeken is indultak. Mi adott késztetést a szellemi összpontosításhoz?

– A verseny során a versenyzőink nagy mentális energiáról tettek tanúbizonyságot. Teljes szívből játszottak, szerették volna megmutatni a többi csapatnak és a világnak, hogy nem lehet a magyarokat alábecsülni, és nem ok nélkül lettek meghívva a legjobbak közé.

Ezt az elkötelezettséget tovább erősítette az is, amikor látták azt, hogy a két thai csapat közös erővel összedolgozva próbált meg taktikát kidolgozni ellenünk.

A teljes interjú.

Kép: Mester Ádám a versenyen.