A Békekör helyesli a magyar békepolitikát

A Magyar Békekör (MB) egyetértő támogatásáról biztosítja Orbán Viktor miniszterelnök kiállását Magyarország békéjének megőrzéséért, és az Oroszország ellen irányuló nyugati szankciópolitika ellen – reagált a Békekör elnöksége a miniszterelnök Kossuth Rádióban péntek reggel elhangzott nyilatkozatára.

      „Bátor kiállásnak tartjuk, hogy a magyar kormányfő szembeszegült az Európai Bizottság arra irányuló kezdeményezésével, hogy megtiltsák az orosz olaj behozatalát, és leszögezte, hogy Magyarország egyetlen szövetségesének a kedvéért sem fog részt venni a háborúban. Elvárjuk, hogy következetesen álljon is ki ezen álláspontja mellett, ne hagyja, hogy saját szövetségeseink háborúba sodorjanak minket, veszélyeztessék békénket, gazdasági és  társadalmi biztonságunkhoz fűződő nemzeti érdekeinket” – áll a közleményben.

       A Békekör kezdeményezi a kormányfőnél annak a 2022. március 7-én általa aláírt kormányrendeletnek a módosítását, amely megengedi az Ukrajnának szánt nyugati fegyverszállítmányok Magyarországon át történő célba juttatását. Ne adjunk semmilyen okot arra, hogy hazánk akarva-akaratlanul háborúba sodródjon tőlünk idegen érdekekért – írják.

A teljes anyag: