A NASA a klímaváltozásról

Az utóbbi időben, a Föld légkörének globális felmelegedését, és klímaváltozását főleg az emberi tevékenység rovására írják. A felmérések szerint a tudósok több mint 95 százaléka ezért egyöntetűen az antropogén, azaz emberi tényezőket, főleg a fosszilis energiahordozók felhasználását, a széntüzelést, és ennek következően a levegőbe kerülő üvegház gázokat (széndioxid, CO2) tartják okozónak. Jóval kevesebben vannak azok, akik ezzel nem értenek egyet, és a klímaváltozást természetes folyamatokkal magyarázzák. 

Már több éven keresztül, a nálunk is jól ismert amerikai NASA (az USA Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatala) is tudja, hogy a bolygón lezajló változások időjárási modelljei normálisak és természetesek. Azonban az űrkutató ügynökség hagyta kialakulni az emberek tevékenységéből származó globális, klimatikus hamis veszélyt. A NASA a múlt század derekán először figyelte meg a Föld napkörüli pályájában végbemenő változásokat, és a Föld tengelyének elhajlását. A klimatológusok ezeket a változásokat tartják a felmelegedés, vagy lehűlés (mert ilyen is van) okának.

A NASA a dolgokat eddig még nem igyekezet helyre tenni, inkább a csendes félrevonulásban döntött, és csak oldalról figyelte az ál-liberálisok, és ökológus-riasztók vészkongatását, ami a növekvő szarvasmarha állomány számát, vagy a néhány italhoz tartozó szívószálakat illeti, és ami a közeli világvégét jelentené.

2000-ben a NASA Earth Observatory című honlapján nyilvánosságra hozta a Milanković ciklusokról értekező elmélet, amely feltárta, hogy a bolygó klímája a valóságban a külső behatások miatt változik, amelyek az emberi tevékenységgel nincsenek kapcsolatban.

Milutin Milanković – thesrpskatimes.com

Azonban ezek az információk húsz év múlva se jutottak el a sajtó fősodrához, ami az oka a nem épelméjű, a klímahisztériával megszállott „progresszívistáknak” állításának, hogy nekünk a valóságban csak 2 évünk marad hátra, ami után a bolygó elpusztul a mértéken felüli nagymennyiségű CO2 miatt.

Az igazság sokkal közelebb áll ahhoz, amit a szerb asztrofizikus Milutin Milanković ciklikus klímaelmélete magyaráz. Az ő teóriája azt állítja, hogy a legnagyobb hatása a Föld klimatikus változásaira a Nap sugárzásának van, ami az évszakok váltakozásának a függvénye, valamint a szélességi fokok, amelynek megfelelően a napsugarak a Földet elérik különböző helyen és időben. Az évszakok váltakozását a Föld tengelyferdesége okozzaEzt szemléltetik azok az ábrák, amelyek Robert Simmon (NASA) készített.

Photo of Robert Simmon in front of the

Robert Simmon – nasa.gov

Az első a Föld keringését mutatja 0 excentricitással, a másik ábra 0.07 excentricitással.

A másik ábra a szemléltetés kedvéért eltúlozva van (0.5 excentricitással), és mutatja a távolság masszív változását, ami a Nap és a Föld között játszódik le aszerint, hogy perihélium (napközel, 147.1 millió km), vagy apohélium (naptávol, 152.1 millió km) van-e. 

A két pozíció között körülbelül 5 millió kilométer van.

Ebből következik, hogy a valós 0.017 excentricitás mellett a Föld napközelben mintegy 3 %-kal közelebb van a Naphoz, mint naptávolban.

Az elmondottakból is kitűnik, hogy a legfontosabb tényezője a Föld felmelegedésének maga a Nap. A további két ábra ugyanattól a kutatótól mutatja, hogy milyen mértékben képes a Föld lejteni a tengelyével, valamint a keringésének irányával a Napkörüli útján.  A tengely nagyobb lejtése esetében az évszakok szélsőségesebbek, a tengely kisebb lejtésnél mérsékeltebbek. Hasonló helyzet áll fent a Föld tengelykörüli forgásakor, ami attól függően, hogy melyik félteke van közelebb a perihéliumban a Naphoz, nagyban képes befolyásolni az évszakok szélsőségeit a két hemiszféra között. Ezen és más különböző változók alapján Milanković megalkotott egy komplex matematikai modellt, amely lehetővé teszi visszamenőleg is kiszámítani a Föld felszínének a hőmérsékletét. Amikor a szerző modellével előállt, közel fél évszáda ignorálva volt.

Azonban 1976-ban egy értekezés, amely a Science című folyóiratban jelent meg, megerősítette, hogy a Milanković-féle ciklusok pontosak, és valóban megegyeznek a klimatikus változásoknak különböző időszakaival, amelyek a Föld története alatt játszódtak le. Ezek a ciklusok több évszázadig, sőt ezredévekig tartanak, ezért a környezeti riogatók állítása, hogy most van a legmagasabb hőmérséklet a Földön, amióta azt mérik, eléggé sánta. A hőmérséklet ugyanis nem elég hosszú ideig van mérve, hogy az egész ciklust átfogná. A hőmérsékletet akkor kezdték el mérni, amikor a növekvő ciklus elején tartottunk, ami csak a ciklus része. Az egész kép a ciklusról az adott statisztikán kívül esik. Hat évvel a tanulmány nyilvánosságra hozatala után az USA Nemzeti Kutatási Tanácsa 1982-ben elismerte Milanković elméletének helyességét. Az orbitális elhajlások továbbra is a legalaposabban megvizsgált éghajlati változási mechanizmus több tízezer évet átfogva, és eddig a legvilágosabb esete a változó napsugárzás egyenes behatásának a Föld alsó atmoszférájára. 

Ha egy egyszerű mondatba kellene besűríteni a leírtakat, az így hangzana: A leghatásosabb befolyásoló tényezője a földi klímának a Nap. Az éghajlati változások minden időben drámaian fognak különbözni a Föld és a Nap egymáshoz viszonyuló állásától függően, sőt drasztikus rendellenességeket is kiváltanak, amelyek különböznek mindattól, amit az emberek gondoltak, hogy mindent tudnak a Föld működéséről. Ahelyett, hogy a mai úgynevezett klimatológusok a (csalóka) liberális politikusokkal és a fősodrú médiákkal elfogadnák ezt az igazságot, kitartanak amellett, hogy: nem használni az újrafelhasználható élelmiszertáskákat a szupermarketekben, és nem birtokolni elektromos meghajtású kocsit, hamarosan tönkre tenné a bolygót, úgyhogy mint megoldást, be kell vezetni a globális klimatikus adót. 

Palágyi István_edited_edited.jpg

Palágyi István György – preshaz.eu

Az éghajlati változásokról lejátszódó jelenlegi vita a társadalomban nem a tudományról szól. Ebben az elit igyekezete arra irányul, hogy bevezesse a politikai és közgazdasági ellenőrzést a népesség fölött. A Föld klímája mindig változik emberi behatások nélkül is. Az éghajlat a Földön mindig változott, és ez nem az emberek hibája. Itt egy újabb módszerről van szó, megosztani a világ lakosságát azokra, akik hisznek az ember okozta globális felmelegedésben, és azokra, akik ebben nem hisznek a bevált recept szerint: Divide et impera (oszd meg és uralkodj). 

Palágyi István György

GAT

Címkép: singularityhub.com