Tudományos kitüntetésből politikai plecsni

Guus Berkhout, a CLINTEL (Klímaintelligencia) elnöke – képünkön! – tiltakozást kezdeményezett Frans Timmermans díszdoktori kitüntetése ellen: https://petities.nl/petitions/geen-erdedoctoraat-voor-frans-timmermans-van-tu-delft?locale=nl

A felhívás szövege:

“Kedves Barátok és Kollégák!
Egy korábbi levelemben tájékoztattam, hogy a TU Delft, az én alma materem, január 14-én Frans Timmermansnak díszdoktori címet adományoz. Mint tudják, ez a politikus pályafutása során szinte mindent elkövetett, hogy visszaéljen a tudománnyal. Ez egy olyan klímaelmélet dicsőítéséhez vezetett, amely nem felel meg a természetben megfigyelteknek, vagyis tudományosan téves. Ez a helytelen tudomány pedig egy olyan klímapolitika bevezetéséhez vezetett, amely energiaválságba sodorta Európát.

Ez az energiaválság pedig azt jelenti, hogy Európa egy negatív társadalmi-gazdasági spirálba került. Milyen műszaki, gazdasági vagy társadalmi érdemei vannak Timmermansnak, hogy tiszteletbeli doktori címet kaphasson?

Tiltakozás indult, amely mára már több mint 21 000 aláírót elért. Ez a szám Hollandiában egyedülállóan magas ! Ez egy kiváló pillanat arra, hogy tudatjuk Timmermansszal és klánjával, hogy megvetjük álnok klímapolitikáját. Kérem, írja alá a petíciót (minél több aláíró, annál több figyelmet kapunk a világ minden tájáról klímaüzenetünkre, a CLINTEL számára költség nélkül):

“PETÍCIÓ

Mi A TU Delft öregdiákjai és mindenki más, aki ellenzi az európai klímapolitikát.
 
Figyeld meg hogy Frans Timmermans újra és újra bebizonyítja, hogy inkább bonyolítja, semmint elősegíti az energiaátmenetet. Az atomenergia ellenzőjeként azt állítja, hogy az atomenergia túl drága, és 20 évbe telik egy atomerőmű megépítése. A biomassza üzemek híveként a nagyüzemi fakitermelést hirdeti.
 
Követeljük: hogy a TU-Delft visszavonja azon szándékát, hogy Frans Timmermansnak tiszteletbeli doktori címet adományozzon.”

Petíció, itt:   https://petities.nl/petitions/geen-erdedoctoraat-voor-frans-timmermans-van-tu-delft?locale=nl , tudassa hálózatával, és tegye történelmi tiltakozássá hatalmas számú aláírással!

Az aláírás megerősítéséhez email-t kapunk. Ezt követően holland nyelvű tájékoztatóban kell eligazodni. Ennek a lényege:

“Visszaigazolásul az érvényesítéshez küldenek a megadott e-mail címre egy választ hollandul. Abban az áll, hogy most még nem érvényes az aláírása, csak ha megerősíti.
Wilt u niet ondertekenen? Of bent u dit niet? Dan bevestigt u niet en wissen wij deze poging automatisch.
Ha nem erősíti meg az aláírását, vagy vissza akarja vonni, automatikusan töröljük a próbálkozását.
Maar anders, bevestig nu uw ondertekening door deze link te volgen:
Egyébként a megerősítéshez kövesse az alábbi linket (ami az illető levelében van, ez csak példa!)
https://petities.nl/signatures/UKKn4EN5oi6x14DZGDAXksCD/confirm?locale=nlstb.
Erre ráklikkelve,  ha megjelenik a neve és e-mail címe, érvényes az aláírása
Op die pagina kunt u eventueel uw naam veranderen of verder meehelpen.
Az oldalon esetleg javíthatja is az adatait a jóváhagyás előtt.
Dank u wel.”

Kép: cfgsec.com