Tudósok a tömegmanipulálás ellen

Azt a klímaelméletet, amelyre az ENSZ és az EU klímapolitikája épül, 1896-ban publikálták először, és mivel a tények számos ellentmondásra utalnak, az ezer sebből vérző elméletet folyamatosan módosítgatják, toldozzák-foltozzák, és mindig levonják belőle azt a következtetést, amely összhangban van az aktuális hatalompolitikai érdekekkel, amivel elő lehet idézni egy globális mértékű pánikkeltést. Dr. Héjjas István egyetemi oktatót, irányítástechnikai szakmérnököt kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.
Dr. Héjjas István: A Clintel (Global Climate Intelligence Group) kizárólag a klímaváltozás kérdéseivel foglalkozik, igyekszik leleplezni az ezzel kapcsolatos hazugságokat, megpróbálja ráébreszteni a politikusokat, hogy hibás koncepciók alapján hoznak döntéseket.
Dr. Héjjas István

– Tanár úr, az 1960-as, 70-es években még közeledő jégkorszakkal ijesztgették az embereket, ezzel azonban nem sikerült igazán komoly pánikkeltést előidézni, nem csekély mértékben azért, mert az akkori klímahisztéria nem tudott a vasfüggönyön átgyűrűzni. A nyilvánossághálózat nagysága miért fontosabb, mint a tudományos tényanyag?

– Minél nagyobb a nyilvánosság, annál hatásosabb a propaganda. Amikor kezdtek nekilendülni a kelet- és közép-európai gengszterváltások, a helyzet megváltozott, megnyíltak a határok, az információ szabadon áramolhatott a korábban elzárt régiók felé is, és ekkor a világot irányítani akaró globális neoliberális politikai elit csinált egy 180 fokos fordulatot, és azóta katasztrofális melegedéssel ijesztgetik az emberiséget.

– Hogyan tudják elfelejtetni az érintett társadalmakkal, hogy előzőleg pont az ellenkezőjét hazudták?

A teljes interjú.