Célba talált a Vadászati Világkiállítás

Eggyé vált a természettel a kőbányai vásárváros. Szeptember 25. és október 14. között hatszázezren keresték föl az Egy a természettel című Vadászati és Természeti Világkiállítást a Hungexpo csarnokaiban. A nagy nemzetközi rendezvény bevonta a vidék Magyarországát is, hozzávetőleg bő másfélmillió embernek szerzett tájainkon jó élményt a hazai expó.

A vadászat nem csak a vadászatról szól – ezt is tudatosította a nívós nemzetközi bemutató. A természet értékei minden embert szolgálnak, nem „csak” a puskájukkal az erdőrengeteget járó nyomkeresőket. A vadászat összeköt térségeket, évszázadokat, népeket, szakmákat, szenvedélyeket. Sőt művészeteket is. Nem véletlen, hogy a vadászattörténeti előadásokat filmvetítések, koncertek színesítették. A Hungarikum Gála, amely zárta a világkiállítást, híven érzékeltette, hogy vadászatunk a Trianonban körbemetszett országterületen is fölbecsülhetetlen értékű nemzeti kincs.

A lovas, kutyás és fegyveres bemutatók világossá tették: a vadászat férfias tevékenység. Hallatlanul fontos ez napjainkban, amikor a fősodor propaganda igyekszik elmosni a különbséget a férfi és a nő között, népszerűsítve többek között a nőies hímeket, és a férfias nőket – utóbbiakat még politikusként is.

A teljes anyag.