Küldetés: tehetségek felfedezése

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő küldetése népszerűsítéséhez tiszteletbeli nagykövetet választ. A poszt betöltésére Kubinyi Júlia Junior Prima díjas (2013) magyar előadóművészt, népdalénekest, a Népművészet Ifjú Mesterét (2012) tartják legalkalmasabbnak. A művésznőt Monszpart Zsolt, a Támogatáskezelő főigazgatója kérte fel, őt kérdezte a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

– Főigazgató úr, intézményük célja, hogy a kultúra, az egészségügy, a tehetséggondozás, az ifjúságpolitika, a sport és a köznevelés területén valamennyi kincs kiaknázható legyen, s minden már meglévő érték mindannyiunk közös értékévé váljék. Hogyan segítheti mindezt nagykövetként egy tehetséges fiatal népdalénekes?

– Kubinyi Júlia közismert munkássága hitelesen tükrözi a Támogatáskezelő kiemelt céljait, hiszen a művésznő egy személyben testesíti meg a kultúrát, a tehetséget és az ifjúságot, amelyek könnyen ötvözhetők a köznevelés vagy éppen az egészségügy területeivel. A művésznő részesült korábbi pályázatainkban, így életpályája sikerének egy parányi mértékben a Támogatáskezelő is formálója volt.

Nagyon fontos számunkra történelmi hagyományaink ápolása, kulturális értékeink gondozása, ebben a művésznő kiemelkedő példa, saját életpályája, hitvallása révén.

A teljes interjú: