A gúny nyilai

A földkerekségen több mint 340 millió keresztény ember szenved üldöztetést, kirekesztést a hite miatt – rögzíti az Open Doors szervezet. Dr. Vejkey Imrének, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti képviselőjének tett föl kérdéseket a Gondola képviseletében Molnár Pál, a Présház főszerkesztője.

–Képviselő úr, a világon minden öt, a vallása miatt üldözött ember közül négy keresztény. Naponta 13 keresztényt ölnek meg a vallása miatt egy kimutatás szerint. A brüsszeli bürokrácia, amely újabban a hongkongi demokrácia miatt aggódik, miért nem foglalkozik ezzel a szörnyű tragédiával?

–Brüsszel valóban nem foglalkozik a keresztényüldözés szörnyű tragédiájával, annak ellenére sem, hogy a strasbourgi székhelyű Európa Tanácsban – egy írásbeli állásfoglalásában – külön felhívtam a keresztényüldözésre az Európai döntéshozók figyelmét!  Előadtam azt, hogy világszerte több mint 60 országban körülbelül 200 millió ember szenved valamilyen formában üldözést keresztény hite miatt, évente pedig több mint 100 ezer keresztény veszíti életét vallási meggyőződése következtében, és a világon minden öt, hitéért üldözött személyből négy keresztény.

A teljes interjú.